Vår specialitet trycksvarvning ger precision till lågt pris

Vår specialitet är trycksvarvning, en metod för formning av plåtdetaljer upp till 1800 mm diameter och som är idealisk för kortare produktionsserier eller ren prototyptillverkning. Metoden innebär en låg initial kostnad för verktyg och ett konkurrenskraftigt pris, generellt för serier upp till 10 000 detaljer per år.

Vi erbjuder också djupdragning och hydromekanisk formning som alternativ för tillverkning i större serier eller för mer komplexa former. Kan också med fördel kombineras med trycksvarvning för att få fram rundningar av kanter eller liknande. Allt för optimerad produktionsekonomi.

Hermanders utför även vikning, stansning och svetsning och vi kan erbjuda ett totalansvar inklusive efterbehandling som lackering, förkromning, förnickling eller eloxering.

Materialtjocklekar

Vi trycksvarvar mellan 20 – 1800 mm i diameter för alla material som visas här.

Aluminium 0,40 – 15,00 mm
Järn 0,40 – 10,00 mm
Rostfritt 0,40 – 6,00 mm
Mässing 0,50 – 10,00 mm
Silver 0,40 – 12,00 mm
Koppar 0,40 – 10,00 mm

Detta är trycksvarvning

Trycksvarvning innebär formning av plåt under rotation och med hårt tryck mot ett formverktyg. Metoden är gammal och beprövad men kräver ett stort mått av hantverkskunnande och materialkännedom även vid användning av högteknologisk utrustning. Det tar flera år att förvärva de kunskaper som krävs av personalen för att utföra arbetet med precision och känsla för materialet. Denna kunskap finns hos oss på Hermanders. Vi har arbetat med trycksvarvning sedan 1951 och vår personal är genom interna utbildningsprogram fullfjädrade inom hantverket.

Metoden är idealisk och mycket konkurrenskraftig vid tillverkning av mindre serier och vid framtagning av prototyper då initialkostnaden är låg. Verktyget, formen eller matrisen, som plåten formas mot är relativt billig att ta fram. Verktygstillverkning sköter vi inom företagets väggar.

Trycksvarvning hanterar i princip alla plåtkvaliteter upp till 15 mm tjocklek beroende på material. Storleken på färdig produkt kan vara från ett par centimeter upp till 1800 millimeter i diameter.

Vi vill vara din partner i verkstaden och gärna komma in i tidigt i konstruktionsarbetet för att kunna bistå med vår produktionskompetens.

Via samarbetspartners kan vi även ta ett totalansvar för ytbehandling efter kundens önskemål och även utföra viss montering.

Vi erbjuder även lagerhållning av matriser, råmaterial och färdiga produkter för korta ledtider i produktion.

Filmer

Se hur trycksvarvning går till hos oss på Hermanders